Retningslinjer for behandling av personopplysninger

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Havbyen Bergen samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Havbyen Bergen er aktører med fokus på bærekraftig verdiskapning knyttet til havet på Vestlandet. Bergen kommune, Universitetet i Bergen og Vestland fylkeskommune har i samarbeid med de største nærings-, kunnskaps-, og forvaltningsmiljøene knyttet til hav i Bergensregionen opprettet et treårig prosjekt som skal ha ansvar for å utvikle Havbyen Bergen.   

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. 

Havbyen Bergen er ansvarlig databehandler for prosjektet, inkludert nettside og nyhetsbrev. 

Personvernerklæring for havbyenbergen.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Havbyen Bergen samler inn og bruker personopplysninger. Personvernerklæringen er oppdatert 13.09.2022.

Behandlingsansvarlig, representert ved kommunikasjonsansvarlig i Havbyen Bergen. Havbyen Bergen er organisert under Bergen kommune (organisasjonsnr. 964338531).

Havbyen Bergen benytter Bergen kommunes system for utsending av nyhetsbrev, men personopplysninger for Havbyen Bergen håndteres adskilt fra Bergen kommunes database, med egen nettsideplattform. Personopplysninger deles ikke mellom de to organisasjonene.

Nettstatistikk, cookies og annen elektronisk markedsføring

Havbyen Bergen en egen nettsideplattform sin er adskilt fra Bergen kommune. Når du besøker Havbyen Bergens nettsider registreres din IP-adresse. Havbyen Bergen knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Den tiden du bruker på våre nettsider blir logget, men du er anonym for oss. Disse opplysningene bruker vi til å administrere, forbedre og vedlikeholde våre nettsider.

Våre nettsider benytter også informasjonskapsler (cookies) for å forbedre nettstedet vårt og forbedre din brukeropplevelse. En cookie er en tekstfil som inneholder en liten mengde data som lastes ned til enheten du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt, og lagres på enhetens harddisk.

Vi bruker cookies til å innhente statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse brukes cookies for å kunne observere hvordan brukere navigerer seg gjennom et nettsted. Disse cookiene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.

Hvordan du kan reservere deg mot bruk av cookies

For å reservere deg mot bruk av informasjonskapsler må du endre sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din. Veileder for endring av sikkerhetsinnstillingene. (https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/)

Elektronisk markedsføring

Den behandlingsansvarlige benytter personopplysninger til elektronisk markedsføring. Behandlingsgrunnlaget er samtykke ved innmelding i Havbyen Bergen nyhetsbrev. Til dette formålet behandles den registrertes epostadresse. Personopplysninger lagres inntil samtykket til elektronisk markedsføring trekkes tilbake av den registrerte.  

Nyhetsbrev

Den behandlingsansvarlige sender nyhetsbrev med markedsføringsinnhold til personer som har samtykket til dette ved påmelding til Havbyen Bergen sin nyhetsbrevtjeneste. Den registrerte kan når som helst melde seg av nyhetsbrevtjenesten via avmeldingsknappen nederst i våre nyhetsbrev, eller ved å kontakte Havbyen Bergen.

Rettigheter

Alle har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet. Havbyen Bergen har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. Du har også flere rettigheter i forhold til vår behandling av personopplysninger om deg. Nedenfor kan du lese mer om hvilke rettigheter du har og hvordan du går frem for å gjøre bruk av rettighetene dine:

Rett til innsyn: Du har rett til å gjøre innsyn i egne personopplysninger, og rett til å få utlevert en kopi av opplysningene dine.

Rett til korrigering (retting): Du har rett til å få slettet opplysninger om deg før våre alminnelige slettefrister er oppfylt. 

Rett til sletting: Du har i noen tilfeller rett til å få slettet opplysninger om deg før våre alminnelige slettefrister er oppfylt. 

Rett til begrensning av behandling: Du har i noen tilfeller rett til å få begrenset behandlingen av dine personopplysninger. Hvis behandlingen begrenses har vi kun lov å lagre opplysningene, med mindre du samtykker eller det finnes et annet lovlig grunnlag som gjør at vi kan behandle opplysningene dine videre.

Rett til å protestere: Du har i noen tilfeller rett til å protestere mot vår generelle behandling av dine personopplysningen, og du har alltid rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger i direkte markedsføring.

Rett til å få utlevert personopplysninger (dataportabilitet): Du har i noen tilfeller rett til å motta dine personopplysninger, eller få opplysningene overført fra en virksomhet til en annen. Opplysningene skal utleveres i en strukturert, alminnelig, anvendt og maskinlesbart format.

Dersom du ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter må du kontakte den behandlingsansvarlige via kontaktinfoen gitt under. Vi vil svare på henvendelsen din så snart som mulig, og senest innen 30 dager. 

Dersom du ikke er fornøyd med måten vi behandler dine personopplysninger eller mener at vi bryter personvernregelverket har du rett til å klage til Datatilsynet. Du finner mer informasjon om hvordan du skal gå frem for å klage på www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon til den behandlingsansvarlige

Havbyen Bergen,
Bergen kommune, Postboks 7700, N-5020 Bergen


post@havbyenbergen.no

Tlf. 47 908 85 290

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Helene Myking
Kommunikasjonsansvarlig
Abonner på vårt nyhetsbrev
Takk, vi holder deg oppdatert på spennende nyheter
Oops! Forsøk på nytt
Board and partners
60.3913° N, 5.3221° E