Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store.

Visjonen vår er å skape lærelyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr.

Stiftelsen Akvariet i Bergen – Det Nasjonale Akvariet er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner.

Akvariets visjon

Norsk marin fauna er en av våre viktigste næringer, en del av et ømfintlig, globalt økosystem og dypt fascinerende. Samfunnet har alt å tjene på at våre besøkende fra inn- og utland, små og store, forstår at det er nære sammenhenger mellom det man finner under nærmeste brygge og vilkårene for alt liv på jorden.

Å spre kunnskap om norsk marin fauna var i sin tid selve grunnlaget for å etablere Akvariet i Bergen. Det forandrer seg aldri. Når vi likevel har mange dyr fra andre deler av verden, er det for å gi opplevelsen av mangfold og sammenheng. Vi tror at vi best oppfyller ambisjonen om å vekke begeistring og interesse for norsk marin fauna ved å tilby opplevelser sammen med dyr som har det godt.

Besøker du Akvariet skal du sitte igjen med en opplevelse for livet, litt klokere og med en sterk trang til å lære mer.

Dette kaller vi: LæreLyst

Foto: Akvariet

Kart

Oppdateringer fra

Akvariet i Bergen

Arrangementer